2017. ápr 20.

#16 - Kreativitásra vágysz?

írta: KontentBroker
#16 - Kreativitásra vágysz?

Dobj be egy sört, majd igyál meg egy kávét :)

coffee-beer.jpg

Ha már túlléptünk a címben szereplő, mérsékelten életszerű és "ápdét" fogyasztási tippadáson, akkor elmondom, hogy a minap olvastam egy érdekes tanulmányt, mely szerint van némi összefüggés a két ital között. Az egyik, talán legalapvetőbb összefüggés, hogy ha behelyettesítjük ugyanazon mondatba, hogy "Iszunk egy kávét?" / "Iszunk egy sört?", akkor mindkét esetben egy jó beszélgetés a cél. Némi tudományos alapokra helyezve azért más a helyzet...

A kávét általában azért isszuk, hogy kicsit felpörögjön a nap, főleg, ha valami szeszélyes áprilist írunk, akkor meg pláne úgy érezzük, hogy kell valami, ami kicsit megmozdítja az agyunkat. Számtalan kávéfajtákat ismerünk, alapvetően arabica és robuszta a legmeghatározóbb összetétel, de erről majd máskor. 

A sörrel kicsit más a helyzet és olvastunk már sokfélét róla, hogy például 9 jótékony hatása van, meg ugye kicsit jelentősebb fogyasztása után kiváló kocsmaszeminárium (- a fogalmat levédetném, ha lehet..) alakul ki.

Egy tudományos elmélet bizonyítja (talán brit kutatók voltak, :), ki tudja ), hogy mindkettőnek van az agyunkra némi hasznos és értékes hatása is.

Előnyeik, hogy például, hogy a sör ellazít minket, ezért sokkal kreatívabb, lazább és akár mélyebb gondolatokra is képesek vagyunk, míg a kávé esetében 5 perc után úgy érezzük, hogy a világot megváltanánk, annyira felgyorsultnak, energiadúsnak érezzük magunkat.

Hátrányuk pedig, hogy a sörtől sűrűn kell "két betűs kitérőt tenni (WC)",....

sbrnrpffskmga2mi8yof2g.jpg

(kép forrása: natuba.com)

... és a tudományos kutatások alapján csökkenti a memóriát, nagyobb mennyiség után lelassítja az embert. 

A kávéhoz pedig hamar hozzászokunk és egyre nagyobb adagok bevitele szükséges, hogy ugyanazt a kívánt hatást elérjük.

Az alábbi infografikát tekintve, leegyszerűsítve elmondható, hogy sört akkor igyon az ember, ha nincs ötlete, míg kávét, ha már azokkal előállt. :)

beercoffee-640x1960.png

 

források

http://allaboutbeer.com/article/coffee-beers/

https://medium.com/swlh/coffee-vs-beer-which-drink-makes-you-more-creative-f7fcb3b786b1

http://en.ilovecoffee.jp/posts/view/79

 

 Továbbra is megtalálhattok a Facebook-on, így ezt is mint az igét, hirdetni kell, ér. 
Köszi és további Szép Napot kíván a FreeTimez csapat ! :)

Szólj hozzá