2017. ápr 21.

#19 - Az Igazi Hamburger alapjai!

írta: KontentBroker
#19 - Az Igazi Hamburger alapjai!

43276_0_4607880e93464c699325baddc369053a_jpg.jpg

 


Kinek ismerős az érzés, amikor egész nap a rohanásban nincs idő enni, majd a nap második felében - jobb esetben nem este - úgy érezzük, hogy egy "lovat is felfalnánk". Ha hazaérünk időben, kétségbeesett hűtőnyitogatásba kezdünk, ha pedig úton vagyunk, akkor beszaladunk egy "Börgerkingbe", "Mekibe",  VAGY....

... Mérlegelünk, hogy ha már hamburger, akkor az olyan legyen, amilyennek lennie kell. Lehet kapni már gyorsfagyasztott hambihúsokat szinte bármelyik hipermarkettől kezdve a legkisebb áruházláncokon át, bárhol. 

hamburgerhus.jpg

kép forrása

Az előírások miatt mindegyik csomagolásán szerepelniük kell, hogy miből van (hús, szója, zsír stb). Ebből kiindulva az ember könnyen azt hiszi, hogy a többi már gyerekjáték. A bucit, salátát, majonézt, sajtot rendeltetésszerűen összedobjuk és KÉSZ.

JA, NEM! :)

A (jó) hamburgerhús alapvetően két alap összetevőből és minimális fűszerezésből áll! A kiváló hamburgerhús hasonlóan, mint a kiváló minőségű steak, Angus marhából készül. Ennek egyszerű okát ITT olvashatjátok.

Tudjuk, hogy minden városban van a legjobb lángosostól kezdve, a legjobb kocsmán keresztül a legjobb hambis is, ahova az ismerős, haver, barát, rokon, nyugodt szívvel visz el, mert tudja, hogy a kólával leöblített cucc, kellő elégedettséget fog okozni.

impossible_burger-560x416.jpg

kép forrása

Ugyanakkor a legjobb hamburger címet igyekszenek többen elkapni minden évben, (lásd Michelin csillagos hamburger (kép felül)). Ennek rejtélyeiről olvashat az ember ITT meg OTT.

Van viszont egy kellően, alaposan, felkészülten vicces vloggerünk itthon, aki egy kicsit körbejárja velünk a témát.

 

Továbbra is megtalálhattok a Facebook-on, így ezt is mint az igét, hirdetni kell, ér. 
Köszi és további Szép Napot kíván a FreeTimez.blog.hu csapat ! :)

Szólj hozzá