2017. júl 20.

#27 - Nyár ellenszerei - 7 hűsítő a nyári hőségre

írta: KontentBroker
#27 - Nyár ellenszerei - 7 hűsítő a nyári hőségre

o-fan-blowing-facebook.jpg

 

Kezdjük az elején. Az Internet népe oly nagy odaadással szokta közölni környezetével, hogy esik e vagy fúj, mint ahogyan azt is, hogy - baromi - meleg van.  Az irigykedést keltők már kicsit emelik a tétet és valami pofátlanul jó helyről készítenek egy szelfit egy igen gusztusos „löttyel” vagy csak egy hangulatképet, hogy nekünk azért most „nem szar” és mehet máris Instára, Fészre, bárhova. Mi pedig az izzadtságunkat a nyálunkkal felváltva merengünk, hogy mivel kéne ezt az egészet leöblíteni. Mutatok pár tippet, bár némely tuti ismert, viszont lehet nem jutott eszedbe rég, íme:

 

Limonádé

Igen, tudom, most jöhet a megmondó troll népe, hát ilyet még a gyerekek is tudnak csinálni, amcsi filmek kislányai pedig milliomos nyári bizniszeiből meg tudjuk, hogy nem kell hozzá túl sok spoiler. Víz, citrom, kis cukor és KÉSZ. Alapesetben igen. De az igazán jó Limcsi az tartalmaz némi Lime-ot, némi mentát, nyomokban bele lehet csempészni egy gondolatnyi szörpöt, narancslevet vagy bármilyen egyéb üdítőt (itt már azért vékony a jég a koktél és a limonádé között, de ki hogy érzi) és máris mehet bele egy hosszú szívószállal és jöhet a szürcsölés.

 

Dinnyés cucc

Itt egy videó, szerintem mindent elmond a story lényegéről.

Röviden. Dinnyét lezúzzuk,  pohárba jeget törünk, aljára dinnyés vodkát öntünk, tetejére pedig ezt a zúzott gyümölcssűrítményt. Ízlés szerint némi mézzel lehet még bolondítani a dolgot.

 

Dinnyés cucc 2.0...--->

 

 

Kóla és egyéb üdítők citromkarikával

Igen, ez a történet nem tartalmaz Gordon Remziket megszégyenítő információkat, viszont olykor a tálalás sokkal több mindent megindít, mint maga a tartalom, Nem igaz? (akinek nem indult meg a nyálelválasztása ettől a képtől, az nem volt még ma eleget kint a napon… :).

 images_2.jpg

coca-cola-coke-cold-drink-favim_com-613837_1.jpg

 

Koktélok

Kinek ismerős a Koktél című film? Megvan, amikor Tom Cruise (vagy ahogy a narrátor mondja a film elején, Tom KRUJIZ :D ), szóval amikor Flanagan egy meglehetősen nehezen visszataszító helyről jelentkezik be, ahol találkozik Dough-al. Na a koktélokról nekem ez a miliő jut eszembe (a film további részében a milf-hunterkedést, most csak a nagyoknak említeném emlékeztető gyanánt) :)

Ha az ábrándozást, kicsit tovább visszük vannak Virgin és nagyon nem Virgin italok, amik azért először a hőérzetünket, majd az agyunkat rakják le. Ismertebbek közül Margarita ( tequila + Cointreau + lime + jég) vagy az Utolsó gyémántrablásból, a Remora Koktél: narancs, vérnarancs, mangó, szegfűbors, kókusztej, cukor, jégkocka és szóda. Némi ötlet pedig ITT. :)

 letoltes.jpg

Fröccs

Kiknek van meg az az idilli kép, amikor az italkimérő vendéglátó ipari egységben (értsd kocsma), a fröccs kérdéskörre a kocsmabútorokat naponta tologató és enyhén rekedtes hang csak annyit kérdez, hogy „Folyóból jó lesz?”.. Na ezen kicsit túl szeretnék mutatni.

Az alap koncepció az a valamennyi víz és valamennyi bor, kábé 20 féléről beszélgetünk.-->

 

 froccsmeretek.jpg

 

A divathóbort hódít itt is és eljutottunk oda, hogy a bort nem csak vízzel érdemes, lehet keverni, hanem a koktélszerűen mehet bele a menta, lime, citrom, uborka meg némi bodzaszörp is akár. Csak néhány tipp az íze kedvéért az egyik kedvenc boros boltból (nem szponzorált..)... 

 

Wine Mojito: száraz fehérbor, szóda,

bodzaszörp, lime-citromkarika, mentalevél

 

Sör

 Erről írtam már ITT. Nem kell túlmesélni ezt se, itt egy kép. Aki sörös, az most elindul a hűtő felé… 5….4…3..2..1… ….. :)

 279577.jpg

 

Jegeskávék, ICE-teák

Tapasztalataim szerint egyre többen kívánjuk meg a minőségibb dolgokat. A kávéfogyasztás kis hazánkban is egyre nagyobb teret hódít. A népszerű, ismert nagy nevű kávézóktól kezdve, a kisebb helyi csapatokon át, akár otthon is könnyen elkészíthető a nyár mindennapi kihívással szembeni ellenszere. Alapvetően nem egy bonyolult dolog ez se. Fél liter esetén, végy egy instant kávét, némi forró vízzel oldd fel ~1-2dl-t, majd ízesítsd némi tejjel, cukorral és a fennmaradó részt pedig öntsd nyakon egy csomó jéggel és voilá. ICE-Tea hasonló tematika szerint.

iced3.jpg

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor Facebook-on is lehet követni. 

 

 

Szólj hozzá