2017. aug 31.

#28 A Facebook-on kívül is van élet?!

írta: KontentBroker
#28 A Facebook-on kívül is van élet?!

social-media-mobile-icons-snapchat-facebook-instagram-ss-800x450-3-800x450.jpg

 

A magyar fejlesztésű iWiW óta (RIP), azért keményen kialakult bennünk az Internet adta egymás iránti információéhségünk. Felteszek egy kérdést és mindenki válaszolja meg önmagában. Ki az, aki megpróbálta már közülünk, - aki aktív Facebook felhasználó - hogy törölte, szüneteltette az alkalmazást napokig, hetekig, esetleg hónapokig? Tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk be, képtelenek vagyunk a szokásainkból csakúgy kilépni. Jelzem, van még 10 másik közösségi oldal, ahol valós értékeket is közvetítenek. Ime: 

 

  1. Twitter

A Twitter alapvetően nagyjából hasonszőrű a Facebook-al, viszont annyiban tér el, hogy a „tweeting”  „csipogás”, szóra asszociálva 140 karakter a limit. Tulajdonképpen egy mikroblognak hívnám, hiszen ide röviden, egyszerűen csak feldobja az ember az aktuális dolgait és várja, hogy csipogjanak róla. Azért azt ne feledjük, hogy Barack Obamától kezdve, Taylor Swiften át, elég sok ismert ember használja.

 

  1. LinkedIn

Na ez a személyes kedvencem. Végre egy olyan felület és oldal, ahol nem azt kell nézni, hogy ki mit eszik vagy ki hol érzi magát marhajól. A LinkedIn egy karrierorientált kapcsolatépítő oldal, ami működését tekintve azért zseniális, mert ha cégünk vagy munkánk kapcsán meg szeretnénk tudni, hogyan lehetne plusz információt szerezni, akkor a kapcsolati hálón keresztül átláthatjuk, hogy ki milyen érdekeltségű, értsd ki milyen kaliber. Ha unod a sok email és egyéb hírlevél kapcsán kapott leveleket, melókeresés és/vagy céges kontaktod erősítenéd, erősen ajánlott használni az oldalt!

 

linkedin.jpg

 

  1. Google+

Azt hinnénk, hogy a gmail-es és Facebook accounttal, mindent elértünk, meg amúgyis Gugli a jóbarátunk. A Google+ a 2011-es debütálása óta, a leggyorsabban fejlődő „Social Media”. A Google Buzz és a Wave után, a kutyának se hiányzott egy „újabb fészbuk”, aztán rájöttek, hogy kell valami hozzáadott érték is. Ma már Google fiókkal be tudunk lépni számos olyan oldalra, ahol egyébként regisztrálni kellene. Nagyobb hangsúlyt fektettek a Közösségek és gyűjtemények részbe, ami egyszerűsítve annyit takar, hogy mindenki meg tudja találni a számára érdekes tartalmat az utazástól, a történelmen, irodalmon át szinte akármit, bármit és követheti azt. 

 

  1. Youtube

Mindenki ismeri és használja, de valós értékét igazából az adja, amellett, hogy a Google után a második legkeményebben és legdinamikusabban fejlődő csapat, hogy Google fiókkal csatornákat tudunk követni, feliratkozni, (subscribe) szöbszkrájbolni :) .  Az ereje abban rejlik - azon túl, hogy most kicsit változott a design , hogy rengeteg a video blogger (alias vlogger), aki valamilyen tartalmat közvetít. Valamint sok TV csatorna, műsor is rájött arra, hogy sokan be se kapcsolják otthon a televíziójukat, hanem célzott tartalmat böngésznek és követnek. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg nagy szolgáltató cég is ezen a csatornán keresztül közvetíti értékeit. Ha pedig mellévesszük, hogy van egy "alig" félmilliós feliratkozó számmal rendelkező TheVR, meg egy lightos, 150.000+-os Magyarósi Csabánk, és akkor a Pamkutyat nem hagyhatjuk ki, asszem a Youtube-ot nem csak szórakozás szintjén érdemes terítékre tenni... 

 

  1. Instagram

Az Instagram szintén egy zseniális találmány. Alapvetően azt a szokásunkat használja, hogy valami szépet, jót és izgalmasat találjunk és tálaljunk 3 másodperc alatt, majd mint afféle civilizált ember, suhanjunk is tovább az éterben

 

  1. Pinterest

A másik kedvencem. Szintén hajaz az előbbi social media képnézegetős részére, csak itt valós tartalmakat is találunk, infografika formájában. Lényegében, képi üzenetben kapjuk meg az érdeklődési körünk releváns tartalmát, mondanivalóját. Vigyázat, néha hasonlítanak a „Brit tudósok azt találták, hogy..” részhez! 

facebook_share_image.png

 

  1. Tumblr

A támbler (elnézést a kiejtésemért), többnyire tinik szórakozási helye. Mi anno becsöngettünk egymáshoz, ők meg nyomkodják a telefont, tabletet, meg tudomisén mit. Szerény véleményem szerint ez is csak egy időpazarlás és magasztos, bezzegelésekbe nem túl mélyen belemenve, szerintem ez nincs jó hatással az utánunk lévő generációra.

 

  1. Snapchat

Ennek az oldalnak csak az ötlete, ami igazán érdekes, de valójában ezt nem nekem találták ki. Miért? Hát mert gondoljunk már bele abba a funkciójába, hogy képi, videó formában üzenünk valamit, ami a megnyitás után eltűnik. WTF? Tuti, hogy gyerekeknek találták ki. 

  1. Reddit

A kicsit fapadosnak ható dizájn ne tévesszen meg senkit. A Reddit röviden arról szól, hogy megosztunk egy témáról, magunkról, bármiről egy linket és a kattintások népszerűsége határozza meg a tartalom érdekességét, értékét és amelyik a legtöbbet kapja, az kerül előre. Asszem’, ez még mindig a „lájkvadászat” egy másik formája. 

  1. Flickr

A Yahoo által kitalált, többieket megelőzve jött és mai napig a legnépszerűbbek között van. Szintén képmegosztós történet, mint az Insta’, albumokat tudunk létrehozni, formázni. Erre megkaphatunk még kb 1000 GB méretű tárhelyet. Azért az elég zsír dolog nem? 

 sam_alive_flickr_profile_of_week_01.jpg

 

 

Köszönöm, hogy elolvastad, s ha valamit kihagytam volna, ki lehet egészíteni nyugodtan!

 

források:

 https://www.lifewire.com

http://www.lifehack.org/

 

 

 

Szólj hozzá