2017. ápr 20.

#15 - 93.000-es fordulatszám egy RC-től?! OMG

írta: KontentBroker
#15 - 93.000-es fordulatszám egy RC-től?! OMG

kopter.jpg

A múltkorában szó esett egy RC-Heliről, de azt azért nem gondoltam volna, hogy ha itt elgurul a gyógyszer, akkor egy ilyenbe is belefuthat az ember. 

A minap egy őrült szerkezet "jött szembe", ami valami brutális méretekkel és teljesítménnyel és fordulattal és (tudom, 3-ik szóismétlés) szóval valami nagyon kemény hangulattal bír.  

Képzeljük el, hogy ülünk a teraszon otthon, gyöngyöző pohárból isszuk az üdítőnket / fröccsünket, majd egyszer csak furcsa, már-már ijesztő süvítő(?), turbina hangra leszünk figyelmesek. A kutyád egyre hangosabban ugatni kezd, a macskák az összes fára felmásznak és Marika néni is kinéz a szomszédból a függöny mögül. Aztán hirtelen megjelenik a kerítést övező tuják felett egy nagy, zöld, repülő valami....

Filmes emlékképeink közül fel-felvillan, ahogy Swarzi (utólag is elnézés a kormányzó úrtól, hogy becézni volt bátorságom gyarló, földi halandóként, aki egyébként példamutató beszédeket is tart..) szóval, ahogy a Predator vagy a Commando című filmekben repülnek a dzsungel felett... Na, mert nekem erről a masináról, hasonló kép ugrott be...

predator-01-s.jpg

(kép forrása: www.puertovallarta.net )

Szóval valami ilyesmire felkészülve várod a hang forrását. Aztán kiderül, hogy egy 93.000-es fordulaton süvítő turbinát hallottál, amellyel együtt felbukkan egy 21 kg-os tömegű (melynek nagy százaléka üzemanyag...), Sikorsky CH-53-as formájú, 6 lapátos, 845 mm-es hosszal, 4 lapátos 180 mm-es farokrotorra szerelt, majd egy Savix szervóval ellátott, Bavarian Demon 3sx,  Spectrum 18QQ rádió és távirányító által irányított levegőben élő monstrum. A heli egyébként körülbelül 10 perc aktív repülési időre alkalmas, mint úgy nagyjából más egyéb társai is.

Tervben van egy 3D nyomtatási technológiával előállított élethű másolat legyártása is egy .50-es géppuskával együtt. A videón szereplő úriember most vagy a vietnámi nosztalgiát akarja idézni vagy csak simán nem tudja már, hogy mit csináljon a nyugdíjas freetime napjain, de tény, hogy ennek a brutális helinek a megvalósításért, meglehetősen szimpatikussá vált. 

 

 

Ha tetszett a cikk, Facebook-on is megtaláltok.

Szólj hozzá