2018. jan 24.

A láthatatlan monitor

írta: KontentBroker
A láthatatlan monitor

 htd_01.jpg

A minap böngésztem a neten, hiszen Vágási Feri óta már többen beszálltunk már az "Internetbe". :) és hát valljuk be, akkortájt számunkra, ha le is esett, biztosan nem koppant olyan nagyot a kijelentése, mint a mai kor emberének. Akkor a mostani képpel a mi hősünk vajon mit kezdene, ha azt mondanánk neki, hogy a monitor átlátszó? Kicsit elszaladt a világ azóta és bár mindig ámulok például egy "médiamárktos" bemutatóterem láttán, de azért egy képernyő, ami ha offline, nem látható... Hogy is van ez? (vigyázat konyhanyelv alert)...

Manapság az átlag ember, már egy hétköznapi televízió és/vagy monitor vásárlásakor többnyire annyit néz, hogy mekkora képátló (emlékeim szerint 1"=2,54 cm. a szerk.), mennyire "tiszta és szép a képe" (most sokan fogják a fejüket, de valljuk be, azért sok vásárló eddig jut el...) és utána megnézik, hogy a nappali vagy az iroda bútorai közé hogyan illeszthető be és kész.

A címben említett monitor különlegesen látványos dolga után, első körben a 2002-ben megjelent James Bond, Die Another Day című filmben látható, Q által bemutatott, Aston Martin V12 Vanquish jutott eszembe, amikor Bond-nak egy metro alagútban egy guruló betonkocka kerül elő, mondván itt az új közlekedési eszköze. Ha esetleg elsőre nem ugrana be, katt erre.

number-one-htd-01-concept-designboom04.jpg

A projektor (kép felül)

 

Mi van akkor viszont, ha kikapcsolt állapotban nem látszik az eszköz? Itt kerül képbe ez a HTD-01 névre hallgató projekt, melyet ugyan 2015-ben már bemutattak a nyilvánosságnak, azonban valamiért itthon nem vált tömegtermékké, pedig találkoztunk már lézer billentyűzettel, amiket már az Ebay-en is elérhetünk.

A HTD-01-ben, technikai adottságait tekintve egy egészen használható dolgot kapunk/kapnánk: 

- 16:9-es képarány, 1080p

- 27"-os képernyő

- DLP - technológia

- 2 db USB (3.0) 

- 2 db HDMI 

+1 Optikai audio kimenet és 2.1-es hangzás

További ízelítő képek alul.

htd_03.jpg

 Asztalon használat közben (kép felül)

  04.jpg

Offline állapotban (kép felül)

 

 htd-01-concept-6.jpg

 

Források:

http://www.projektor.hu

http://www.yankodesign.com

https://hu.pinterest.com

http://www.gadgetify.com/

Szólj hozzá