2018. júl 18.

Olajcsere, egy panel áráért?

írta: KontentBroker
Olajcsere, egy panel áráért?

Azért manapság lehet kapni elég sokféle kőkemény gépezetet, AMG Mercedes-től kezdve egészen a csillagos ég a határ. Lásd, Koenigsegg, Bugatti, Porsche, hogy csak ismertebbeket mondjunk, csak győzzük hozzá megnyerni a lottót is elégszer.

Downsizing, zöldrendszám ide, Long-life olaj oda, ezeket is karban kell tartani, merthát az 1000 Le-s gép esetén már nem elég annyi, hogy bemegyünk az Unixba vagy Bárdiba vagy bármilyen autósboltba és kérünk pár liter "tízvénegyvenet" és majd otthon megoldjuk "okosba". 

Van az a mondás, hogy ha van pénz majomra, legyen banánra is... Márkaszervizek sosem dolgozt(n)ak olcsón. Miért is tennék, amikor minőségi, gyári alkatrészekkel, szoftverrel, apparátussal dolgoznak, jótállást/szavatosságot vállalnak a karbantartásokért. Egyszer egy milliárdos azt mondta, hogy ha kell a 30 dolláros parkolót sem fizeti ki, mert nem érzi az értéket mellette és nem azzal van a baja, hogy mennyibe kerül, hanem, ha kicsit is úgy érzi, nem kapja meg az ellenszolgáltatást hozzá. 

Ugyanez a helyzet autóvásárlás-fenntartás esetében, csak a lépték más. Játszunk el a gondolattal egy kicsit a hétköznapi "folszvágenpasszátos" átlag magyar fejjel. Van pénz lóvéra, besétálunk egy Bugatti szalonba, kipergetünk az 1000-1500 Le-s kocsiért egy falu éves költségvetését, majd, ha még nem gyöngyözünk homlokba kellőképpen, 1 év múlva a kötelező olajcserénél egy vidéki panel árát egy olajcseréért. Hogy tetszik? (Ezért ne ácsingózzon sok ember a lottónyereményért, mert a hirtelen léptékváltásból eredően sajnálni fogja rá a pénzt.)

A hivatalos márkakereskedéseket azonban elég sok független szerviz utolérte már az utóbbi időben és hasonló minőséget, akár alkatrész, akár szakértelem tekintetében, valamivel kedvezőbb áron is meg tudja fizetni az illető. 

Na pontosan ezt csinálják a Royalty Exotic Cars esetében is a srácok.

S, hogy kicsit tovább éreztessem az olvasóval, hogy a földön járjunk, ettől persze még mindig jó lenne megtudni milyen érzés egy Chiron kötelező szerviz utáni számláján szereplő pollenszűrőkért vagy olajszűrőkért fizetett - mondjuk - 300.000 HUF látványa... :)

 

 

Szólj hozzá

veyron autó totalcar sportautó olajcsere chiron Bugatti hypersportautó