2018. sze 14.

Kettesben szép az élet...

írta: KontentBroker
Kettesben szép az élet...

Múltkorában találkoztunk már egy veterán kort kicsit másként értelmező melós géppel, aki/ami ifjú padavannak tanította, hogyan is kell sietősen menni...

A sort folytatjuk. KettesGOLF. Kinek mi jut eszébe róla? Formáját bemutatni nem kell, hiszen egy kockára illesztett bamba tekintetét a dízelmotor által keltett lehengerlő kerregésével tudta überelni, mellyel valószínűleg a reggeli kutyaugatást is elősegítette a 90-es években. Sokan életben tartanak hasonlóan - bőven -  férjhez menő korban lévőket. Autóbuzi közönségnek ismert a videón szereplő BOBA Motoring csapat, akiknek viszont nem élet és lételemük az autós témákban úszkálás órákon át, s nem tudnak egy mezei használtautóponthu-s 1.5 órát eltölteni lazán, azoknak lassan írom, hogy ők is érezzék a számok súlyát.

Tehát:


- Volkswagen Golf MK2 (alias kettesgolf) bódé, karosszéria.

- 2.0 literes Turbofeltöltéses 16 szelepes benzinmotor.

- DSG váltó, 4 motion (összkerekes, duplakuplungos hajtáslánc)

- 1200 Le... ( a gyári 2 litereshez képest több mint 100-szoros teljesítménynövekedés, bár ugye Golf2-ből sosem volt 2 literes verzió, úgy mellesleg )

Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy egy 0-100-as sprint alig 1.5 másodperc, 200-ig igazából talán egyszer már tudunk levegőt venni, utána pedig elfogy az út, hogy népnyelvén ismert szófordulati barbársággal jegyezzük meg, hogy egyszerűen baromi gyors kocsiról van szó.

u.i.:

Vannak, voltak azért már korábban, akik egy már egy Golf 1-essel oktatták a Porsche és Supra szerelemeseit... de volt, aki már egy Nissan 350Z-ben ülve kellett, hogy elfogadja a történeseket... 

A cikkben szereplő kocsiról bővebben ITT és ITT lehet olvasni, nézelődni, akit a részletek még éhesebbé tettek.

Szólj hozzá