2019. már 14.

10 legjobban kereső zenész

írta: KontentBroker
10 legjobban kereső zenész

5fa23188583ce6617c5e9c58f587f5ba.jpg

A múltkorában egy 4 perces érzelmi hullámvasútra raktam fel az olvasókat. Lady Gaga ezzel a filmmel és produkcióval, belopta magát a szívünkbe, hiába a túl extravagánsan polgárpukkasztó öltözék és az időnként rádiókban rogyásig hallgatott slágerek. Róla gondolom és hiszem, hogy évtizedek múltán is úgy fogjuk hallgatni a zenéit, mint sok más együttesét, úgy hogy hasonló érzéseket váltanak majd ki akkor azok az akkordok és másodpercek, amiért alapvetően újra megnyomjuk a repeat gombot.

Az alábbi 2018-as lista azokat a jól kereső muzikális tehetségeket mutatja meg, akikről tuti beugrik mindenkinek egy pár hang. 

Azt gondolom, hogy a mai világban sorban állás nélkül hozzá lehet jutni bármilyen zenéhez, albumhoz, így ha valaki megcsinálja nekünk az igazi fülbemászó dallamokat, akkor azt másnap adott esetben, már a világ másik felén is jól hallhatóan fogják játszani.

 

Listánk 10-ik helyén a Coldplay együttes szerepel. 26.5. millió dollár

Tegye fel a kezét, aki sose hallotta ezt az az alábbi számot. Már-már unásig ment az utóbbi időben, ami a Coldplay számára egy szabad szemmel is könnyen észrevehető eredményt hozott. 

820 ezer dollár, album eladásból, 1.7 millió dollár, streamelésből, 1.6 millió pulbikációkból és a lényeg, ami miatt még arcról is ismerjük őket, a koncertezés, turnék. 22.5 millió dollárnyi zseton jött össze nekik abból, hogy színpadon játszanak a világ számos pontján. Egyébként a fenti videót egyébként több, mint 1.5 milliárdszor tekintették meg....

 

9.) Roger Waters - 27 millió dollár

roger_waters.jpg

Róla a Wikipédián megtalálható leíráson kívül azt kell tudni, hogy Ő is az az ikonikus alakja a zenei kultúrának, akit nem fog egyhamar a történelem és a jelen homályos egyvelege feledésbe meríteni. A Pink Floyd kapcsán szerintem EZEN a linken elérhető zenét, ha valaki nem ismeri, akkor vagy finom jelei mutatkoznak a szenilitásnak és lehet érdemes volna már a kék bogyó mellé valami mást is (t)enni esténként vagy csak egyszerűen túl fiatal a klasszikus instrumentális muzsikához, hogy megértse, miről is van szó. 27 millió dollárt azt hinnénk, hogy jogdíjakból meg egyebekből, egy ilyen kaliberű ember könnyedén össze tud hozni, még 75 évesen is, - s bár hallani róla ezt azt a 24.hu szerint is, - de azért engedtessék megjegyezni, hogy az elmúlt évben 25 millió csak turnékból jött össze...

  

8.) Guns N’ Roses - 27.8 millió dollár

 

S tessék, itt vannak a régi nagyok közül az első gárda. Nehezen vitatható tény, hogy ezek az urak, nem csak letettek valamit az asztalra, hanem még mai napig is jól csengő dallamok emlékeztetnek arra fiatalt és öreget, hogy az élet sója, zeneileg - különösebb szubjektív háború kirobbantása nélkül - honnan indul. Az, hogy 6-700 ezer dollár jön össze külön-külön az előző éves album és egyéb eladásokból, az egy dolog. 35 év színpadi jelenlétet és annak értékét, még mai napig sem engedik el. 25.9 millió dollárnyi bulit a világot körbeutazva elmondhatjuk, hogy sosem mennek ki a divatból.

  

7.)  Billy Joel - 29.2 millió $

Kattintsunk először erre, aztán a többit majd szép sorban. Egy olyan emberről beszélünk, aki 69 évesen is még mindig koncertezik. Azért azt ne felejtsük el, hogy az ötödik legkomolyabban megfizetett sztár, akit a Madison Sqaure Garden vendégül látott és azt is tegyük hozzá, hogy 15 stadion és arénaszereplés is az Ő neve mellett szerepel. 

  

6.) Lady Gaga - 29.7 millió $

Róla egy rövid gondolatot elhintettem már. Nem is kell különösebben bővebb sorokba bocsátkozva túldimenzionálni, hogy a modernkori zenei műfaj egy olyan korszakalkotó nőjét - jelenleg használt nyelvtani és irodalmi fogalmakkal - egészen egyszerű nem lehet körülírni. Egy nő korát sosem firtatjuk, s ebben az esetben sem azért hivatkozom egy általános informatív forrásra, csupán, akit érdekel, hogy a mérsékelten könnyű életét, milyen események árnyalták, könnyen látszik, hogy rá nem csak a turnéiból származó dollármilliók miatt emlékszünk, hanem, mert a Csillag születik-ben olyan szinten kimerítette az érzelmi hullámvasút fogalmát, hogy azt szavakba önteni kifejezetten nehéz.

  

5.) Ed Sheeran - 31.3 millió dollár

Aki képes elkészíteni egy ilyen zenét, az más egyéb dolgokra is képes. Lefordítva, akiből ez a zene semmit nem vált ki, az nyugodtan görgessen tovább, mert lesz még itt meglepetés bőven. A Billboard szerint egyébként a világ TOP 100 zenéi között szerepel a Perfect (videó fent) és a Shape of You

  

4.) Bruno Mars - 40.7 millió dollár 

 

A fenti videó, 3.5 milliárdos megtekintésnél jár azon a videómegosztón. Szerintem őket sem kell bemutatni. Nem tudok olyan napot, hogy nem szólt volna legalább 50-szer valahol, valamilyen médiaforrásból valamelyik zenéjük. A popzene olyan műfaját nyomják, ami számomra a 3 szólamos, fülbemászó dallamokon túl, jelentősebb tartalommal, mondanivalóval csakis a világszinten elért sikerek tudják megtölteni.

 

3.) Metallica - 43.2 millió dollár

 

Végre elérkeztünk Hetfield-ékhez. Szuperlatívuszokat nem sajnálva sem lehet őket olyan dimenziókba ágyazva elmondani, hogy mit jelentenek a világ számára. Lehet itt a rockzenét egy tinédzserkori hőzöngős, rebellis időszak destruktív elemeként megjeleníteni, azonban ezek a srácok egyszerre tudták és mai napig is tudják hozni azt az elementáris feelinget, amitől embernek érezzük magunkat. Kár az időt pazarolni, hogy mikor mennyit keresnek vagy kerestek, '90-es években már magángéppel jártak koncertezni és egyszerűen sosem mennek ki a divatból. SOHA! 

Mivel dobogósról van szó, így a videóról pár szót. 1991-et írunk, amikor Kirk-ék megálmodják. Minden idők 500 legjobb dalai között, a 399-ik helyen áll az Enter Sandman a Rolling Stone magazin szerint. A konkrét klipet Moszkvában forgatták, 1991-ben. Itt azért hagynék némi időt, hogyan jutottak be az öreg Jelcin világába. Bárhogy is történt, a katonai felügyeletet hiába rakták a tömeg elé, szerintem ez a megyeszékhelyeket is megszégyenítően brutális tömeg, lemosta volna a fél világot ezzel az adrenalinlökettel a hátuk mögött!

  

2.) Garth Brooks - 52.2. mllió dollár

Megmondom őszintén, kissé meglepett, hogy a dobogó második fokán egy olyan amerikai country zenész áll, akit igazából itthon is vélhetőleg elég szűk réteg hallgat, nemhogy a világ más pontjain, ha a többieket nézzük. Hivatalos weboldalán, elég impozáns módon hirdeti zenei jelenlétének aktualitását. 3.5 év alatt, 390 koncerten szerepelt, ami indukálja a pénzügyileg is nagy sikereket. ( Bár lehet, hogy egy texasi kocsmában, Pamela Ewing-al másként látnám a helyzetet...) 

...

 

1.) U2 - ~54.4 millió dollár

Akik a Super Bowl színpadán játszhattak valaha, mindenféle szerénységet nélkülözve is elmondhatják, hogy a világ az övéké. '76-ban alapított rockbandáról van szó. Ha létezik a Földön olyan ember, akinek egyetlen egy szám se rémlik az ír együttestől, az most szépen gondolkozzon el az életén. Idei turnékat illetően ITT tájékozódhatunk.

 

 

 

Források:

https://www.billboard.com/

https://www.cheatsheet.com

https://www.peoplemagazine.co.za

 

Szólj hozzá

zene koncert sztár sztárok music együttes zenészek Metallica Lady Gaga U2 Guns N Roses metal music