Freetime

Ha NINCS 5 perced, akkor kattints tovább, mert úgyis leragadsz.

2019. sze 05.

7 elpusztíthatatlan autó, ami lement a térképről

írta: KontentBroker
7 elpusztíthatatlan autó, ami lement a térképről

 

Múltkorában beleszagoltunk a nosztalgikus '90-es évekbe, s bár ezt a rész is vádolhatnánk a "Régen minden jobb volt" címmel, ugyanakkor mégis van némi igazsága. Azon túl, hogy az itthoni autós társadalom a szerelemkorszakokat élte, éli (lásd. BMW 320d, VW konszern TDi -k ésatöbbi), azt nehezen lehet elvitatni, hogy autószerelői oldalról sem feltétlen verítékmentes szervizeléssel küldik a kedves ügyfelet vissza az utakra. Korszerűtlen és főleg öreg autót fenntartani ritkán indokolt, viszont a racionalitást közepesen szem előtt tartva is bele lehet szaladni olyan tényszerű állításokba, hogy DE! márpedig egyes szériák tényleg elpusztíthatatlanoknak tűntek/tűnnek itthon.

 

...

Tovább Szólj hozzá

volvo mercedes saab autó swift astra w124 w123 w126 golf2 kettesgolf f astra volvo 850

2019. aug 24.

5 autó a '90-es évekből. II. rész.

írta: KontentBroker
5 autó a '90-es évekből. II. rész.

Különösebben nem volt nehéz ügy elkezdeni a múltkor , a ’90-es évekből még mai napig fellelhető poszterjárgányokról való beszélgetést, atekintetben, hogy kiváló emlék és témaindító lesz. Igazából már, amikor elkezdtem a preferencia nélküli sorrendet felállítani, sorra ugrottak be nekem is olyan masinák, amikért a mai napig „ölni tudnának” páran.

Viccet félretéve, komolyra -se- fordítva a szót a materiális szerelmi vallomás egy ismert fiziológiai tény. Ránézünk valamire. Nők 90%-a valami cipőre, férfiak pedig valami benzingőzös témára.

Így tudunk könnyen eljutni a(z)…
...

Tovább Szólj hozzá

alfa romeo honda audi autó versenyautó lancia rally alfa 90-es évek audirs2

2019. aug 19.

5 autó a '90-es évekből, amikre mai napig rá lehet kívánni

írta: KontentBroker
5 autó a '90-es évekből, amikre mai napig rá lehet kívánni

Régen minden jobb volt rovatnak is hívhatnám a következő témát. A '90-es években elérhetőnek tűnő és a nagyjából elérhetetlen kategóriát egy dolog köti össze. A vágyakozás irántuk. Mérettől, formától függetlenül voltak/vannak olyan típusok, amiket egyszerűen érezni akarunk. Ezekről a típusokról vagy márkákról viszont elég sokat lehetett hallani az évek alatt.

A "legfiatalabbak" is 20 évesek, ugyanakkor, akik ebben az időben már nem BMX-el közlekedtek, azok egyetlen betű megcserélésével már könnyen a BMW-t mantrázták.

Következzen a sor, amely szerintem egy olyan nosztalgikus vágyódást is felhozhat a régi emlékekből, hogy könnyen felszalad az ember a használtautós oldalakra kíváncsiságból. Egy részük még ...

Tovább Szólj hozzá

mercedes bmw porsche autó w124 964 e38 90-es évek 7-es BMW hetes bmw

2019. aug 12.

Zenélő pénztárgép

írta: KontentBroker
Zenélő pénztárgép

Sokáig nem gondolkoztam, hogy mi legyen a cikk neve, viszont egy biztos. Annak bőven sok ideje van, aki ezt az alábbi csatornát üzemelteti, hiszen olyan cuccokat üzemel be, amikkel zenét gyárt.

Történet egyszerű. Némi elektronikai készség kell hozzá - mint ahogyan azt a felvételen is jól látjuk, ahogy lógnak ki a kábelek - a többi pedig gyerekjáték.

Egyébként van még  finn himnuszt éneklő fogkefe  társulattól kezdve és sok egyéb unaloműző megoldás.

 

Tovább Szólj hozzá

2019. júl 10.

5 nevetséges dolog, amiért pénzt adhatunk

írta: KontentBroker
5 nevetséges dolog, amiért pénzt adhatunk

Reklámmentesen fogalmazva, ma már nincs az a nyugodt percünk, hogy ne akarjon valaki kihúzni pár forintot a zsebünkből a most vásárolj szuperáron ezt meg azt történetekkel. Az impulzusvásárlás nagyobb úr olykor a szükségnél is, s bár manapság már bármit lehet hitelre (is) venni, pár hónap után rájön az ember, hogy a "tökfelesleges" és a porfogó kategóriába sorolt tökéletes pénzkidobást valósítottuk meg. Na de azért álljunk csak meg. Ki az, akinek a Horst Fuchs -i magasságokba emelt teleshop-os termékek időnként nem inogtatták meg a gondolatait. Azt szokták mondani, hogy az igazi értékesítő úgy ad el valamit, hogy azt a vevő még nem tudja, hogy akarja. 

Íme 5 hasznos holmi, amire szükségünk lehet :D

...

Tovább Szólj hozzá

2019. máj 30.

200-nál kézifék? Mi baj lehet...?

írta: KontentBroker
200-nál kézifék? Mi baj lehet...?

Képzeljük csak el. Ülünk az autóban, bő 200-al sederintünk , majd jön egy isteni szikra, mi lenne, ha berántanánk a kézit?! Mi jut eszünkbe elsőre? Átlagember számára a kézifék - vagy műszaki vizsgán az állandó jelleggel kritizálható rögzítőfék - és időnként egy-két usert elnézve, kb. arra szolgál, hogy hónaljig feltépjük, nehogy kiguruljon a teszkóparkolóból a vas. Néha fájdalmasan gyorsnak ható racsnihang, egybefüggő zipzárzajként olvad a messzi tájba, miközben minden ilyen és hasonló mozdulatoknál felsír egy bowdenszál.

...

Tovább Szólj hozzá

csúszás autó drift tempó fail handbrake kézifék 200 Km/h mi baj lehet #mibajlehet

2019. már 14.

10 legjobban kereső zenész

írta: KontentBroker
10 legjobban kereső zenész

5fa23188583ce6617c5e9c58f587f5ba.jpg

A múltkorában egy 4 perces érzelmi hullámvasútra raktam fel az olvasókat. Lady Gaga ezzel a filmmel és produkcióval, belopta magát a szívünkbe, hiába a túl extravagánsan polgárpukkasztó öltözék és az időnként rádiókban rogyásig hallgatott slágerek. Róla gondolom és hiszem, hogy évtizedek múltán is úgy fogjuk hallgatni a zenéit, mint sok más együttesét, úgy hogy hasonló érzéseket váltanak majd ki akkor azok az akkordok és másodpercek, amiért alapvetően újra megnyomjuk a repeat gombot.

Az alábbi 2018-as lista azokat a jól kereső muzikális tehetségeket mutatja meg, akikről tuti beugrik mindenkinek egy pár hang. 

...

Tovább Szólj hozzá

zene koncert sztár sztárok music együttes zenészek Metallica Lady Gaga U2 Guns N Roses metal music

2019. már 14.

A gomb nélküli mobil!

írta: KontentBroker
A gomb nélküli mobil!

Konyhanyelv alert!

Ki ne emlékezne az ezredforduló tájékán arra a kissé hülye viccre, hogy "Töltőd van?, Milyen, Nokia?, Kolbáász"...

 

Most se sokkal másabb a helyzet, hiszen vannak az USB formátummal ellátottak, meg létezik az Apple féle megoldás ÉS...

... a  VIVO APEX 2019 évre szóló 5G-s  koncepciója! 

A lényeg, hogy a VIVO olyan telefont szán(t) a piacra az APEX-el,  amin nincsenek gombok és egyéb portok sem!  Az egész egy olyan  érintés vezérelt mobil,  amit úgy működtetünk, hogy a készüléken különböző felületi nyomással tudunk egymástól eltérő funkciókat elérni.  Tölteni pedig így kell.

 

Specifikáció röviden:

- 6.39"-es kijelző (16.23 cm) 1080 x 2340-es felbontás

- Android v9.0 ...

Tovább Szólj hozzá

2019. már 14.

Mit hívok én kémiának...

írta: KontentBroker
Mit hívok én kémiának...

Korábbi rockmagazint idézve: "Az új lemez, az horzsol.." Hát ez is... Aki esetleg nem látta volna  a filmet , az sürgősen ugorjon be az egyik "tékába" és kölcsönözze ki, kérje el a szomszédtól, baráttól, barátnőtől vagy vegye meg, gyűjtse be, a lényeg, hogy szerezze meg ezt a filmbe csomagolt emocionális élményt. Az alább linkelt videó egyébként azért érdekes, mert a top komment 7.7k ember szerint ( bármennyire nem ízlik ez a fogalom, de hát ez van ) az, hogy az Oscar legjobb női főszereplőjének a díját átveheti...-> Bradley Cooper barátnője, aki erre a közel 4 perces közös produkcióra azt tudta mondani és/vagy mutatni, hogy Hmm, ok. Akinek elsőre nem érthető nézze meg a felvételt és a filmet is, s rá fog jönni, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

2019. már 14.

8 menő dolog, amivel feldobhatod a hétköznapokat

írta: KontentBroker
8 menő dolog, amivel feldobhatod a hétköznapokat

 

Manapság egy ötlettel járó kreativitást és a kivitelezést általában nehéz féken tartani, ha kellő kitartással párosul, így ha valaki azt álmodja meg, egy reggel, hogy már megint kihűlt a kávém, a fene essen bele, holnaptól erre kitalálok valamit, akkor erre már csak annyit mondunk, hogy Hajrá!. Mindig is érdekeltek olyan dolgok, amik kíváncsivá tesznek, szórakoztatóak vagy csak fogom a fejem, hogy te jó ég, hát erre (is) van kereslet. 

A minap beleszaladtam pár olyan okosságba, amik közül néhányat, még akár érdemes volna beszerezni is.

Figyelem: Spoiler alert következik!

...

Tovább Szólj hozzá

mobil jövő kávé kütyü bögre kamera tea mérleg future freetime freetimez kontentbroker