2017. aug 31.

SmartBed? Már az ágy is "okos"

írta: KontentBroker
SmartBed? Már az ágy is "okos"

Okostelefon, SmartTV, okosóra és sorolhatnánk napestig. Lassan minden "okos" lesz körülöttünk. Einstein szavai jutnak eszembe, aki egyszer azt mondta, hogy "Félek, eljön majd egyszer a nap, amikor a technológia túl fogja szárnyalni az emberi interakciókat és akkor a világ tele lesz egy generációnyi idiótával."

Nos, ha mégis imádjuk ezeket az újdonsult "okosságokat". Okoságyról hallottunk-e már?

 

A SMARTDUVET nevű kickstarter csapat előrukkolt azzal a kiváló és egyben baromi szokatlanul mókás dologgal, hogy nem kell beágyaznunk. Sőt. Telefonunk segítségével be tudjuk állítani, hogy kettőnk közül, kinek hány fokos legyen a saját fekhelyének a hőmérséklete. Ha még mindig nem raktuk le a hajunkat ettől a zseniális ötlettől, akkor elmondom, hogy felfújható is a "matrac" és ha kell akár hűteni is képes. 

A gyártó és kitaláló szerint egyébként az előbb említett extra tulajdonságai azért hasznosak, mert kevésbé fog izzadni az ember álmában, illetve a jobb szellőzés miatt, nyugodtabbak is lesznek az éjszakák.

Sajnos egyelőre csak USA-ban kapható, mivel még csak most kezdik a komolyabb sorozatgyártását és piacra küldését, de aki mégis szeretne egyet, annak nagyjából 360 dollárt (~100 ezer forint környéke) kell leszurkolnia, ami azért elnézve a hagyományos szivacsokat és egyéb fekvő alkalmatosságokat nézve, annyira nem is tűnik súlyosnak.

 

Források:

https://www.kickstarter.com/projects/857840278/smartduvet-the-self-making-bed-is-here

Szólj hozzá