2020. máj 11.

Egy játék, ami később valóság is lehet, Mercedes-Benz Actros

írta: KontentBroker
Egy játék, ami később valóság is lehet, Mercedes-Benz Actros

actros.jpeg

18 keréken, 20 tonnával és akár extrém esetben 50 méter hosszúságban járják a világot ezek a nagyvasak. A szerelvények tartalma, összetétele nagyjából a „minden is” lehet, hiszen nehézgépszállítástól kezdve, változó méretű hajókonténereken át számtalan verziókkal mennek az utak királyai.

Egy kis kitekintés gyanánt némi érdekesség. Nem nagyon kell gondolom a gamert, mint fogalomkört elmagyarázni. Világszinten elég keményvonalas játékosok élik az életüket számítógép előtt olyan konzol és eszközparkkal, ami után szerénységre inti azokat az embereket, akik azt mondják: „Ó fiam, ez csak játék.” Nézzük meg az alábbi videót, aztán folytatom.

Az egy dolog, hogy ezzel az egésszel valódi, real-time életet élve IS tudna pénzt keresni. Az szintén elég elgondolkodtató, hogy egy hétköznapi pár éves autó értékével hasonló árban mért setupot használ(t) a srác ( csak a váltókar 110-130 angol font környékén mozog…). Ráadásul az Eurotruck Simulator 2 ( továbbiakban ETS2 ) egy real-time játék, amivel órákat ül a volán mögött, csakúgy, mint a tényleges kamionsofőrök. A játék 8 éve jelent meg, azóta annyira realisztikussá nőtte ki magát, hogy az összes kamiongyártó beállt „mögé”, így a Mercedes-Benz Actros mellett/után ugyanúgy beülhetünk bármely ismert nyergesvontatóba. Az ETS2-ben a karrierünk egészen érdekes dolgokra késztet minket.

Actros. Nézzük meg a valódi Mercedes mit tud. Akinek van kedve és ideje a gyári konfigurátorral a 2020-as modellt elég tüzetes módon megvizsgálhatja. 1996 óta gyártott típust az egyenes, vízszintes lámpák után 2014-ben váltották a felfelé ívelő fényszórók. Jellegzetes arcot kölcsönözve könnyen felismerhető külső mellé 6 hengeres dízelmotorjuk 1000 Nm-rel (OM 936), míg a csúcsverzió ennek a háromszorosára képes via Mercedes-Benz-trucks  

A játéknak itt még nincs vége.

A legelső lépcsőfokon állva is lehet Actrosunk. Élethű másolattal tudjuk betáplálni a gyermekbe a kamionvezetés alapjait. Megtanulhatja, hogy a szerelvényt nem lehet csakúgy ide-oda tolva arrébb tenni, mert a való életben sem működik ez másként. Ez nem egy tucat kisautó, amit dobálni lehet. 500 mm hosszúságával el se fér a kezében, ugyanakkor pont emiatt fogja imádni. Látni fogja az utcán, majd otthon is. Hallani fogja minden játék alkalmával, hogy a Mercedes gyár 6 hengeres dízelmotorja nem tréfál, bármit, bármikor elhúz a világ végére és vissza. Az 1:24-es méretarányú Merci tökéletes másolataként díszeleghet a nappaliban úgy, mint kültéri aszfalton egyaránt. Tisztelni és becsülni fogja és a sárga színben - via INNOTECHSHOP.hu - , egyenesen rajongani fog érte azok után, hogy kettővel több haverja lesz a környéken ezáltal.

 

Szólj hozzá

kamion Mercedes-Benz Mercedes RC autó INNOTECH INNOTECH SHOP Actros Rastar