2020. máj 05.

Az álom, ami maximum a polcon lesz. La Ferrari

írta: KontentBroker
Az álom, ami maximum a polcon lesz. La Ferrari

f70.jpg

Tűzpiros, vérpezsdítő és annál inkább ismerősen jellegzetes hangon üvöltő valami. Teljesen mindegy, hogy melyik évjáratból nézzük. A Ferrari az Ferrari. 

A Formula 1-től eredeztetve egészen 1950-től Ascari, majd az évek alatt Juan Manuel Fango, John Surtees, ’77-ben Gilles Villeneuve, ’87-ben Gerhard Berger, az örök király Michael Schumacher és a sornak sosem lesz vége, hogy kik írják 70 éve a történelmet a mai napig via, racefans.net. Az egy dolog, hogy Ferrarit vezetni kábé senki se engedhet meg magának az élete folyamán, s bár vannak erre ellenpéldák, a két lábra ágaskodó vadlovat nem is szabad csakúgy bárkinek a kezébe adni.

A vételáron felül Ferrari birtoklása egy külön kaszthoz tartozást jelenti. Ha nem születünk Formula pilótának, ha Monaco számunkra csak egy nyaralóvárost jelent és a versenypályát nem a saját lakásunk erkélyéről nézzük, amikor megy a száguldó cirkusz akkor - sajnos - azok közé az átlagpolgárok közé tartozunk, akiknek ez mindvégig álom marad. Mindentől függetlenül mégis imádjuk ezeket a 7 perces zenéket, melyek alattomos mód beköltöznek a füleinkbe, zsigereinkbe, csontig hatolóan üzenve, hogy még élünk. ’64-es évből megmaradt 250GTO ugyanannyira féltett kincs, mint az újkori La Ferrari. Ez már korántsem a pénzről szól. Attól, mert van pénz lóvéra, a versenytechnika működtetéséhez nem elég egy „B”-s jogsi.

 

Aki csak azért szeretne venni, vezetni ilyen remekművet, hogy egy kövérebb gázadással a szomszédokat és az idegeneket inzultálja, annak első körben inkább másként kéne kezdenie a Ferrari-val való közös viszonyt. Ezzel is meglesz a rajongótábora, még ha kicsit fiatalabbak, még ha kicsit zajosabbak is, de a gyerekek tuti, hogy a szívükbe zárják, ha meglátják a lehetőségét egy piros sportautó irányítására. Ezt már oda lehet adni szinte bárkinek és csak azért szinte, mert az eredeti formát továbbra sem kéne lebecsülve tönkretenni azért, mert nem a 6.3 literes 12 hengeres benzines zenéje köszön vissza. A további előnyeként említendő, hogy feltehető a legmagasabb polcra. Tehát, ha továbbra is szeretnénk féltve őrzött álmunkat óvni a környezettől, akkor akár egészen magasra is tehetjük, nehogy bármi érje. Ha mégis történne valami vele vagy a család többi Ferrari rajongója nem bír magával, az INNOTECH SHOP-ban beszerezhetjük. A szlogen itt is él. A fiú és férfi között a játékainak az ára a legszembetűnőbb különbség…

Szólj hozzá

Ferrari Ferrari F70 LaFerrari INNOTECH SHOP