2017. már 27.

#10 - BMW gyűjtő

írta: KontentBroker
#10 - BMW gyűjtő

p90223470-bmw-i-collection-2016-06-16-1719px.jpg

 

... Manapság a BMW - Bayerische Motoren Werke - sokak számára az irányjelzést nem használó, csak bal kézre gyúró (elvégre könyökléskor csak az látszik ki), nyitott szájjal rágózó, slusszkulcs pörgető, vállalkozó, parasztok, képét rajzolja fel vagy a másik véglet, egy kifinomult, tudatos és egyben tehetős emberét, aki élvezi a márka és a típus adta lehetőségeket. A kettő közötti szakadékban vannak az azok, akik márkafüggők, akiknek az "életérzés" szó jut eszükbe, akik időt, pénzt és energiát nem sajnálva bánnak autóikkal. A mostani kis történet egy amerikai BMW gyűjtőről szól. (a cikk folytatódik a "Tovább" gombra kattintással).

 

A magát névtelenül "reklámozó" dél-kaliforniai férfi, egy 45 darabból álló gyűjteménnyel rendelkezik. Életéhez szorosan kapcsolódik az a fontos tényező, hogy 17 évesen egy hajléktalan kölyök volt, de egyet tudott, hogy valaha gyártott leglenyűgözőbb kocsi a BMW E30 kódjelzésű, 3-as sorozatából származó ///M3-as széria volt. (kép alul)

p90149361.jpg

Mára viszont a világ legmeghatározóbb és legérdekesebb gyűjteményét tudhatja magáénak és 55 darab van még, amely alkatrésznek van tartva a többihez. Az utóbb időben már úgy van vele, hogy azért vett vagy vesz meg autókat, mert egyszerűen, ha megjön a kedve hozzá, hogy vezetni akarja, akkor egyszerűen megvásárolja az adott autót, hogy később is kedvet kapjon hozzá. Az autók begyűjtése mellett, ami igazán leköti a felesleges energiáját, hogy az ezekhez a típusokhoz nagyon ritkán és nehezen beszerezhető apróságokat is folyamatosan keresi és szerzi be azokat.

bmw-collector.jpg

Akiknek esetleg nem ismerősek az alábbi nevek, mint a Schnitzer, Alpina, ///M annak elárulom, hogy manapság a piacon elérhető, például M-Tech II kormányok akár 100 ezer forintért is gazdát cserélhetnek. Az Ebay - BMW E30 keresőjében (katt erre) súlyos € tízezreiért kínál fel gyári vagy replika M3-akat, de az alap szériák is igen komoly összegekért mennek már...

Indok, amiért a blogban szerepel: Azért a gyűjtemények felhalmozása igencsak rabolja az ember és környezete idejét, nemde? :)

Akit érdekel a részletes videó... -->

Szólj hozzá