2018. jún 05.

6 nő, aki mellé nem ülné(n)k autóba

írta: KontentBroker
6 nő, aki mellé nem ülné(n)k autóba

A minap néztem a naptáram és most esett le, hogy hétvégén muszáj lesz szombaton Tökölre kimenni, ugyanis ezer éve nem voltam már egy jóféle autós mulatságon. Sokak számára autóbuzinak lenni többnyire férfias kiváltság, de azért ha megengedtetik, mutatok 3 magyar és 3 külföldi hölgyet, akik azért sok szempontból hoznának többünket zavarba, ugyanis kötve hiszem, hogy olyan könnyen tudnánk 3-400, drift vagy drag autók esetében pedig 800 vagy 1000+ Le teljesítményű gépeket úton tartani. 

Még mielőtt... A sorrend random, szándékosan számozás nélküli, minden egyéb vélt vagy valósnak ítélt helyezés kialakítását, inkább meghagyom az olvasó számára és a cikk nem szponzorált tartalom.

 

Stina Hübinette

Klasszikus, svéd, szőke kék szemű nő, aki autós kaszkadőr és autóversenyző suliba is járt, jah és van egy Huracán-ja is. Ha érdekelnek infók róla, akkor a saját weboldalán túl, INSTA, Facebook követők is lehetünk.

 

 

Szántó Nikolett

Nikiről, aki még nem hallott, annak pár szóban annyit mondanék, hogy idehaza és külföldön egyaránt elismert versenyző hölgy a 2011-es évadban első nőként nyerte meg a Hell Drift Bajnokság máriapócsi éjszakai viadalát. Ezt az eredménysort tovább bővítette azzal, hogy Tökölön megnyerte az MDSZ bajnokság 5. fordulóját is. Mindezt BMW Z4–es versenyautója segítségével. Több infó ITT vagy ITT

 

Danica Patrick

 

NASCAR és INDY 500 versenyző. 10 évesen gokart-ozással kezdte, aztán a Brit Forma-Ford-on 2. helyezést ért el és innen jött később az Indy Racing League. Saját weboldalán róla is elég sokat megtudhatunk, többek között azt is, hogy fiatalabb korában még röplabdázott, kosarazott és még pompom lány is volt, aztán rájött, hogy utóbbi  a "kislányok sportja" és ahogy a bekezdés elején is szerepelt, 10 évesen megmutatta, hogyan is kell ezt csinálni. Insta és Facebook profil mellett Youtube csatornán át is követhetjük.

 

Keszthelyi Vivien

17 éves. Itt azért hagynék egy kis időt. DTM versenyző, itt is hagynék pár másodperc szünetet, aztán ha túlléptünk ezen, akkor legyünk büszkék rá, mert Audi R8 LMS kupasorozat nyitóhétvégéjén mindkét futamát követően a dobogó harmadik fokán ünnepelhetett. Insta profilt szerintem ezek után kötelező lesz követni.

 

Courtney Force

Róla/Neki azért mondhatnánk, hogy kicsit könnyebb volt, ugyanis apja az a John Force, aki 16-szoros NHRA (Nemzetközi Hot Rod Szövetség) bajnok. Insta profilja Courtney-nak is van, mint a többi hölgynek.

 

 

Bús Edina

Pályafutása Astra Kupával indult, aztán átült a Swift volánja mögé, 2011-12-ben pedig Lotus Ladies Cup győztes, megfordult már Seat Leon Kupában is, ugyanakkor GT3-as csoportból származó F430-t is hajtott már. További képek videók Insta-n és Facebook-on.

 

+1 Sabine Schmitz

Sabine-t sem kell sokaknak bemutatni (hivatalos BMW és Porsche pilóta évek óta), akik kicsit is szokták követni a Nürburgringen történő eseményeket. Ezen a versenypályán alkalmunk van némi aprópénz befizetése után a RingTaxi-ba beülni, ahol ez az állandóan mosolygó és egyben - a szó nemesebbik és kedvesebb értelmében vett - őrült nő tapossa szét (korábban egy E60M5, lásd videó alább) egy F10 M5-ös BMW padlólemezét. Egyébként magára a pályára, ha épp nincs mivel mennünk, akkor az alábbi oldalon találunk pár lehetőséget és egy Golf-tól egy GT3RS Porsche-n keresztül elég sok variánst kipróbálhatunk. Persze van olyan, amit csak instruktor kíséretében, de hát kit érdekel, ha akár egy 500 lőerős profi utcai versenytechnikát tiporhatunk. Az alábbi videón pedig Sabine szórakoztatja az utasokat a BMW-vel. 

 

Források:

https://www.drivingline.com

https://hu.wikipedia.org

https://www.pinterest.com

https://unibreeze.hu

 

Szólj hozzá