2018. aug 02.

Ús(s)zunk az ár(ra)l…

írta: KontentBroker
Ús(s)zunk az ár(ra)l…

  

Belekezdtünk a nyár utolsó hónapjába, az augusztusba. Mindenki vízpartra, tengerpartra igyekszik még, hogy utána ne tudja eldönteni, árnyékban jobb, vagy vízben vagy napon.

Átlagos életminőségben élők számára egy otthoni 15-17m3-es medence is már bőven kiszolgálja a nyaralás egyes részeit, de legyünk őszinték. Azért a folytatásban látható ladikokkal is el lehetne viselni az augusztusi hónap nevével jelzett maradék nyárból ránk váró 1 hónap hőséget, ami valójában max. 3 hét, mint tudjuk. Kissé megalomán látni és olvasnivalóval folytatódik a történet…

Aki volt már vitorlázni egy kisebb, közepes - 40-44 láb méretű -  hajóval, tapasztalta, hogy vannak a felsőbb tízezernek olyan tagjai, akik megengedhetnek maguknak sokkal extravagánsabb és látványosabb időtöltést a tengeren, s jófej módon mégis integetnek kedvesen, szimpatikusan mosolyogva a tattról. Kikötőben pedig ki gondolná, hogy egyes úszó erődök nemhogy egy vagyonba kerülnek, de még a lottó is kevés volna hozzájuk.

Valódi státusszimbólumnak és „valakinek” sokan azt gondolják, ha egy (ábécésorrend for life) Audi, BMW, Mercedes slusszkulcspörgetéssel egybekötött, napszemüveget homlokra feltolt, mérsékelten iskolázott félművelt stílust felvéve hirdetjük az adott földi javunkra támaszkodva, hogy „Ez biza az enyém, Te csíra!”, pedig...

10.Lady Moura 210M

...Az igazi menőségi faktor meg valahol ott kezdődik, ha egy 344 láb hosszú (~105 méter), vízen úszó szállodánk oldalára 24 karátos arannyal van felrakva a „ladik” neve. Bár ez a szerénynek csak nagy bátorsággal vádolható apróság, Lady Moura névvel, 1990-ben látta meg a napvilágot, amikor hát mi más, ha nem egy arab félisten kérte volna rendelésre. Ezen a szinten már a helikopter leszálló mint „fícsör”, nem hozza úgy lázba a kedélyeket, ámbár nélküle biztosan odébb állnék én is a kasszától. Szemmel könnyen észrevehető 210 millió dollárt felmutatva magunkénak tudhatunk egy olyan hajót, amivel egy mini oázist hordhatunk magunkkal, valódi homokkal meg persze pálmafával, ha esetleg nem lenne hely a kikötőben a lazulásra.

 

Ha esetleg netalántán úgy éreznénk, hogy ennyire puritán mód felszerelt, unalmas módon szabadultunk meg egészen elérhető áron kapható jachtért, kicsit feljebb is tudunk lépni a haveri kört pénzből bövíteni kívánt ranglétrán.

 

9. Al Mirqab 250 millió dollár

250 millió körül az alábbi csónakot vihetjük haza. Az Al Mirqab, Peter Schiffbau képzelőerejének köszönhetően látta meg a tengert, melyet eredetileg Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, katari miniszter álmatlan éjszakáinak az orvoslására szántak. Röviden. 55 szoba személyzetnek, 10 féle lakosztályból eredően 24 „havernak” is jut hely bőven. Külön-külön fürdő, nappali, háló tartozik ezekhez és ha esetleg a henyélést fokoznánk, akkor a hajó egy moziteremmel, uszodával is szórakoztatni tud, ha már a bárt, a jakuzzit és az úszómedencét is unjuk már. Helikopter leszálló must have ezen a szinten, itt is van.

 

 

8. Dilbar, 256 millió dollár

Nem is lenne igazán érdekes a történet, ha valami orosz nem kerülne a képbe, aki képes az asztalra lerakni izzadtságmentes 256 millió dollárt. Alisher Usmanov pedig ilyen. A közel 361 láb hosszú Dilbar nevű jachtot, a tulajdonos a privát szigeteinek becsavargására használja. A szokásos partyelemek itt is elérhetőek, annyi különbséggel, hogy bár az előző hajóhoz képest nagyobbról beszélünk, viszont max 20 „ismerős” teheti fel a lábát (is) a dekkre. Mégis mit hittünk, hogy ez valami vidéki nyaraló melletti vizibicikli kétezerért óránként?

 

 

 7. Al Said 300 millió dollár

300 millióért viszont már szinten lépünk. Már ha lehet ilyen prolikulturából származó 100 millió dollárok kapcsán így fogalmazni, de hát nah. Al Said névre keresztelt hajónkon, ha egy 50 fős zenekar elfér, úgy, hogy 70 vendéget képesek kiszolgálni a 154 főt is elbíró személyzettel, az azért a partyhangulatot igencsak elő tudja segíteni. Képek alul…

 

 6. Motor Jacht 323 millió dollár

323 millió dollár utalása kapcsán felhívni a bankárt vagy könyvelőt, hogy belefér-e, vajon milyen érzés lehet? Újabb orosz barátokat tudhatunk listán következő helyén, akik egy féligmeddig már hadicuccnak kinéző úszó erődöt akartak névre venni és ők tudják a választ. Számoktól eddig még nem szédülünk? Ok. 24.000 négyzetméter hasznos terület, 2.500 négyzetméter disco és egyéb fekvésre (egyebekre..) szánt helyiségek, de ami az igazán durván kiveri a BOSS biztosítékot, az valójában az, hogy mozgó falakkal tudunk némi privát szférát kialakítani ebből a kistesco méretű térből. Szokásos helikopter, medence és egyebek persze itt is megvannak, ne aggódjunk.

 

 

 5. Dubai, 350 millió $

Brunei hercege úgy gondolta, hogy feldobja a nyaralásait és megkérte a listán korábban is szereplő hajótervező céget a Blohm & Voss-t és a Lürssen hajógyárat. Eredetileg a belterét, a dubai fővezér, Mohammed Rashid al-Maktoum-nak lehet köszönni. A szokásos dolgok itt is megvannak, kár felsorolni őket, annyi, hogy a helikopter leszálló akár egy 9.5 tonnás gépet is képes fogadni, egy jóideig ez volt a világ legnagyobb jacht-ja.

 

 

4. Azzam, 650 millió$

Arab vidéken tudják mi a jó. Khalifa bin Zayed al-Nayan, az Egyesült Arab emírségek és Abu Dhabi fővezére. 590 láb hosszú hajóját leírhatatlan módon felextrázták. Egyszerűen szavakba nem lehet önteni, legyen itt egy pár kép….

 

 

3. Streets of Monaco, 1.1. milliárd $

Ezek egyelőre látványtervek. Az eddigi infók alapján egy 500 láb hosszúságról van/lesz szó, amit a Yacht Island Design tervez meg. Röviden arról szól, hogy a nevesebb, ismertebb helyeket vízre teszik. Hotel de Paris. Cafe de Paris, La Rascasse and the Loews Hotel-t.

 

2. Eclipse, 1.5 mrd $

 

Tegye fel a kezét, aki még nem hallott volna Roman Abramovich-ról. Köszönöm, a többiek most bezárhatják ezt az ablakot és gondolkodjanak el az életükről. Viccet félretéve, egyes híresztelések szerint, 800 ezer és 1.5 milliárd $ közé tehető ennek a vízen úszó városnak az értéke. Képzeljük el a fentiek kiegészítőket (medence, helikopter, buli-bálterem stb.) majd szorozzuk meg kettővel. Szószerint. Két helikopter leszálló, két úszómedence, minitengeralattjárótól kezdve, 3 motorcsónak rejtőzik benne.

 

 

 1. History Supreme, 4.5 mrd $

A fallikus pénztárcaméregetés legsúlyosabb alakját egy titokzatos malajziai férfi által kifizietett 4.5 milliárd dollárt érő hajó viseli. 100.000 kg arany és platinumból tevődik össze ez a 100 láb hosszúsággal. Az egész hajó valójában egy tengeren száguldó luxusékszer üzlet. Mindenhol a legritkább gyémántok, de ami a legérdekesebb, hogy a falon – állítólag – egy T-rex nyomait tartalmazó falikép van felfüggesztve.

 

 

Forrás:

http://www.beautifullife.info

Szólj hozzá

orosz arab érdekesség tenger víz napsütés dollár hajó arany óceán hajók milliárdok milliók $ freetime abramovich legdrágább tengerjáró boats vessels freetimez jachts vanpénzlóvéra oroszmilliárdos arab milliárdosok orosz milliárdosok reggeli kávé mellé