2017. máj 02.

#23 - 2017-es nyár spontán bizniszei

írta: KontentBroker
#23 - 2017-es nyár spontán bizniszei

summer-money-620x400.jpg

Nyakunkon a nyárias idő, itt a május, elhagytuk a szeszélyes áprilist és lassan az lesz a legnagyobb problémánk, hogy a sör elég hideg-e, a gyerek mennyire égett le a napon vagy épp mit csinálunk a hétvégén. Ime néhány tipp, ami lehet, hogy inkább hoz a konyhára... :)

Mit is nevezünk nyárnak? A gyerek többet van otthon, a munkahelyen a hülyeségek mellett már a hőséggel is meg kell küzdenünk és azt, amikor a baromi jó idő hatására jobb a kedvünk, többet akarunk kint lenni, csavarogni, hasznosat tenni, jól érezni magunkat. Utóbbi két elképzelésre itt van 10 tipp, amivel (pénzt keresve) el lehet tölteni a nyarat.

=====================

1.) Mini étel és/vagy ital stand

Ha sétálunk, akkor azért, ha kocsiban ülünk akkor azért érezzük pokolinak a napot.  Egyszóval megy a szenvedés ezerrel. Úgy érezzük, hogy ezt egyszerűen képtelenség kibírni. Ismerős?

Máris egy tipp, hogy a város vagy a környezetünk mely részén és milyen (autós, gyalogos) forgalom van, hol lehet megállni, hol szoktak sétálni gyerekkel, hol mekkora a játszótér, park, sétány, tópart és akár egy horgászhely közelében, kell egy lakókocsiszerű mobil büfé és máris mehet a történet… Tovább is van mondjam még? :)

 

tow-9.jpg

 

2.) Vízisport kölcsönző

Ez egy baromi jó nyári munka. Ha elsőre nem is kapjuk meg a Jetski, motorcsónak, vitorlás, vízisí és katamarán állományt saját rendelkezésre, de azért egy vízibicikli igencsak jó bevételt tud hozni. Rövid matek és majd eldönti mindenki, hogy megéri e belefogni. Óránként 1.5-2.000 Ft a bérlés, 10%-a az ifjú titáné (lehet), aki kiszolgálja a vevőt, egy 9 órától 18 óráig tartó nyitvatartás mellett, jobb napon akár 80.000 Ft-nál is több, rosszabb napon 20.000 Ft a bevétel… Érdekes?

3.) Autókozmetika

Bármennyire is tűnik hétköznapinak és ismerünk igazán jó kozmetikai csapatot, azért sokszor a fenének van kedve tikkadni a mosóban, majd utána a vizes permettel még jobban izzadni. Például, 2000 Ft egy alap szintű takarításért, 8-10 ezer egy picit alaposabbért. Szórólap kampány, facebook. Ha a mobil párnatisztítás működő vállalkozás lett, akkor egy mobil kocsitakarító?

4.) Kézművesség, karikatúra

Akinek van egy kicsi kézügyessége, nem is gondolná, hogy mennyi érdekes embert lehet megismerni rajzolás, festés, kézművesség közben. Ráadásul nem is kell megszakadni, hiszen elég egy frekventáltabb, mégis nyugisabb sétányon az árnyékban ücsörögve hozzáfogni. 

 

4571361c0b7fca16df3444c0699e321c.jpg

5.) Jégkása – Smoothie

Hasonló az 1.) részhez a lap tetején. Amerikai filmekben a gyerekek limonádét árultak és árulnak centekért.. Itthon pedig, a  világon talán az egyik legprofánabb hűsítő a jégkása. Mindenki ismeri az ízét, az állagát és mindenki tudja, hogy milyen érzés a túlzott jeges löttyöt a homlokban érezni ugye? Tudom, ez most kicsit sarkosított, de igazából nem kell tűzhely felett ácsorogni, mint más étel-italgyárosnak, még a napon se kell égni és igazából túl sok összetevő sem szükséges hozzá.

6.) Sportesemény-szervezés

Ha valamely sportnak, ez lehet ugye a futás, bringázás, airsoft, paintball, vízisportok, strandröplabda, tollas, tenisz, tengó, lovassport, és még másik lehetséges 100 tevékenység közül egyiknek, az elhivatott aktivistája vagyunk, akkor igazán hitelesen, nagy lendülettel tudunk beszélni arról és mivel benne mozgunk, tudjuk, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne. A célközönséget pontosan megnevezzük, az egyéb kiegészítő szolgáltatásokat, mint például üdítő és élelmezés ellátásását, pedig kiszervezzük. Ha többnaposra tervezzük, akkor a szállást szintén lebizniszeljük mással-egymásnak, és akár kezdésnek nyitni lehet egy Facebook csoportot, „Mozdulj meg 2017!” névvel akár, a többi jöhet magától.

7.) Könyvkiárusítás

Ha van otthon egy rakás megunt, szétolvasott, de érdekes könyvünk, azokkal is a karikaturistához hasonlóan, szépen ki lehet állni egy jó kis helyre és párszáz forintért másoknak lehet, hogy kincseket adunk.

 

ice-cream-bike-for-sale_8752294656_l.jpg

 

8.) Főtt kukorica, fagyi-árus

"Itt van megjött Bagaméri, ki a fagylaltját magaméri!" Csukás István, Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági regénye az Idősebbeknek biztosan, fiataloknak lehet kevésbé cseng ismerősen. És igen, ezek mellett is elmegyünk minden nyáron és igazából mindig máshol bukkannak fel ezek a parányi kis guruló bizniszek. 

 

9.) Úszás oktató

Ez egy fokkal időigényesebb történet elsőre, de azért aki szeret fiatalokkal, gyerekekkel foglalkozni, annak kettős kikapcsolódás lesz, nem mellékesen, igen szép pénzért cserébe.

... és végül a klasszikus nyári kedvencünk... :)

 

dinnye_tarolasa_nagy.jpg

 

10.) „Dinnyééét” :)

Ez egy kicsit melósabb történet, de azért ha ismerjük azt a pár km-es körzetet, ahol élünk, akkor tudjuk, hogy hol szoktak útmenti árusok lenni vagy hol lehetne(!) ezzel foglalkozni, vagy milyen más egyéb üzlettel összefogva, kapcsolt szolgáltatásként lehetne értékesíteni a dinnyeárusítást. Leegyszerűsítve, a termelőtől egyszerűen megvesszük, (vagy megkérjük, hogy hozza el) elhozzuk, majd várjuk a „kopogtatókat”. :)

========================================

Van még néhány egyéb nyári üzleti lehetőség, erről majd később is szó eshet, de csak akkor, ha tetszett a mai cikk is. Tudjuk... Facebook-on is ott a FreeTimeZ

========================================

 

Forrás:

http://www.mytopbusinessideas.com

Szólj hozzá