2018. máj 30.

TOP 8 legborsosabb árban kapható drón

írta: KontentBroker
TOP 8 legborsosabb árban kapható drón

 

Mint ahogyan azt korábbi cikkben is olvashattuk, mindig is érdekeltek ezek a repülő "izék". S bár sosem vágtam bele egy hasonló projektbe, mert mindig találtam valami más "olcsó" hobbit, azért néha-néha elragadt egykét komoly és érdekes technikai mutatvány. Az utóbbi években egyre népszerűbb repülő holmik közé soroljuk a drónokat, így hát kicsit utánanéztem, mi és mennyibe kerül (közepesen intellektuálisként úgy fogalmaznék "Mennyibe fáj?" egy igazán b{äđĐ[ós,  brutál verzió.

Tovább gomb után az értékes és izgalmas holmik után rajongók csorgathatják a nyálukat.

Ha figyelembe vesszük, hogy alapvetően már katonai célra is évek óta működnek drónok, örüljünk, hogy egyelőre még civilként repülési/reptetési engedélyt kérve használhatjuk ezeket. Bővebb infót ITT lehet fellelni, milyen feltételek mellett lehet használni a civil felhasználásra szánt drónokat.

Konyhanyelv alert ellen némi plusz infó elöljáróban. Hozzáértő olvasók számára, minden esetben szerepel egy link, minden részletes leírással, ha komolyabban érdeklődik a termék iránt.

 

8.) Freefly Systems ALTA 8 

Ár: ~$17.500

Egy képsorozat, többet mond minden szónál...

 

7.) Lockheed Martin Indago $25.000 ( 6.9 millió Ft )

  

Meglepődtem volna, ha egy 1912 óta repülőgépeket gyártó cég nem került volna terítékre. Erről is elmondható - mint úgy általában ebben a kategóriában elvárhatóan - több kilométeres távra képes, ugyanakkor azon kívül, hogy a méreteit tekintve megtudunk pár dolgot (nyitott állapotban egy 32cm x 32cm x 7cm méretű, összecsukva pedig 12cm x 9cm x 6cm) meg hogy Wifin keresztül ezt is össze tudjuk kötni akár egy laptoppal, elég szűkszavúak a weboldalon feltüntetett infók alapján. Elképzeléseim szerint a haditechnikai célra (is) képes információk jobb, ha nem kerülnek csakúgy ki.

6.) Multirotor G4 Eagle V2 Cargo 

Ára: $35.000 ( 9.6 millió forint )

Méretei: 88cm x 49 cm (nem kicsi...)

Elnézést előre is.. Nade erre a "bogárkára" már határozottan rá tudtam kívánni. Ennek is, mint a fentieknek is, szintén van nyomkövető módja, amivel szintén km-eken át tud minket követni a cucc. Profi forgatásra szánt és arra alkalmas termékről van szó, így senki se lepődjön meg a majd 10 millió forintos árán, mert ez tényleg az, aminek látszik.  Canon 5D Mark III és a SONY HDR-PJ810-k integrálhatóak hozzá, maximum 5-6 kilogrammnyi összrepülési súllyal terhelhető, kényelmesen pedig 1-2kg-t elbír egész sokáig is (15-20 perc), egyébiránt 60km/h tempóra képes. Bővebb infó ITT.

5.) Sci.Aero cyberQuad

Ár: valahol $37.000 környékén 

Leginkább ipari felhasználásra van már fejlesztve. A kamerát mezőgazdasági célokra fejlesztették ki, ugyanis GPS koordinátákkal, földrajzi adottságokkal valamint topográfiai információk gyűjtésével használható ki a legjobban. Ők is elegánsan szűkszavúak az oldalukon.

4.) Airborne Drones: Vanguard

Ár: $45.000

Ettől megint eldobtam az agyam, kétség kívül ezt is el tudnám fogadni. 4K-s kamera, 94 perces repülési idő, 65km-ről 1080p-ben. Mindezek mellé még kicsi plusz infóként, programozható automata le és felszállás, repülési telemetria (GPS koordináta, földrajzi elhelyezkedés, földtől való távolság, feszültségmérés stb), külön kontrollálni lehet, hogy egy adott magasságot vagy területet ne lépjen át és akkor még ha esetleg unalmas lenne, akkor a cirkáló sebességet, magasságot és távolságot is kalibrálhatjuk rajta. (Nekem átjött teljesen, csak kár, hogy ennyiért autót (se) veszek (még). )

Bővebb infók itt.

3.) AEE F100

Ár: $58.000

Nos, elérkeztünk a témánk és listánk első dobogósához. Ettől azért már el lehet kezdeni kicsit tartani (funkcióját tekintve), ugyanis nagyobb mértékben katonai és hatósági felhasználásra van kitalálva. Nyomkövető-felismerő képessége miatt azt hiszem a technikai infókat kár firtatni tovább. Röviden annyit róla, hogy 100km/h-s max sebesség mellett, így is 70 percig képes 1080p-s felvételeket készíteni rólunk. 10km-es hatótávval nagyjából sosem tudjuk meg ki követ (és miért) ezzel a 6kg-os kis gépezettel. 

2.) XactSense Titan 

Ár: $120.000

Értéke leginkább abban rejlik, hogy 23kg teherbírása, így az utóbbi években Titan/HDL32E projekt kapcsán természeti katasztrófák utáni terepfelderítésre alkalmazták. Alapvető tulajdonságai közül, a komolynak számító teherbírása mellett, 30 perces repülési időre képes.

Bővebb infó ITT és ITT meg ezen a videó linken található, bár ők is elegánsan mérik az elérhető információk mértékét.

1.) Augmented Aerigon Drone + Phantom Flex4K

Listánk csúcsragadozójának a birtoklásáért már szemmel is igen könnyen észrevehető pénzt kell felmutatni.

Egy kis kitekintő...

Önmagában a Phantom Flex4K miatt is zsebbe kell nyúlni, de a látvány mindent megér. 1000fps 4K felbontásban, úgy vélem az már nem is a profi, hanem valami Level of GOD szint körül működik.

(...250.000 dollár körül már inkább valami autószalon felé venném az irányt, mert úgy hallottam ennyiért már le tudnék venni a polcról egy GT3 RS Porsche-t is, amit még ha nem is tudnék úgy vezetni, mint ahogy "kéne", de legalább elmondhatnám, hogy a Nurburgringen felírta magát...)

Legyen itt egy videó zárásként, mert igazából ezen a szinten, minden leírt szó gyarló, amúgy minden technikai infót megtaláltok ITT

 

 

Szólj hozzá