2017. ápr 10.

#13 - Airsoft rejtelmei - következő bekezdés

írta: KontentBroker
#13 - Airsoft rejtelmei - következő bekezdés

bc3430977409f557487364f66299699c.jpg

Korábban említésre került, hogy mi az az 5 dolog, amiért érdemes az Airsoft-ot(link), mint sportot választani. Egy pár Ironman versenysorozatot is megjárt ismerős szerint, egy komoly hétvégi játék, közel olyan teljesítmény, mint egy hétvégi 70 km-es edzés bringával. Cikksorozatunk folytatódik... 

Kanyarodjunk egy kicsit vissza az alapokhoz. A játékot alapvetően, nem lehet eleget ismételve hangoztatni - a Magyar Airsoft Szabályzatot betartva kell játszani. A játéktípusok - pongyolán fogalmazva - megkülönböztethetőek olyan formában is, hogy többnyire egyes lövések adhatóak le, vagy használható a sorozatok leadása is a pálya területén. Mindenki maga dönti el, hogy milyen harcos kíván lenni és ez alapján választ magának fegyvereket. Fegyvereket, működési elvük szerint megkülönböztetünk rugós, elektromos és gázos rendszerűeket.

Személy szerint egy (AEG, Cyma) Mp5A4 és egy lábadozó (KJW, CO2) Colt 1911 büszke birtokosa vagyok, de a környezetemben, ismerősöknél, csapattársaknál előfordultak már többféle rohamfegyverek, támogatófegyverek, taktikai és sok egyéb. Például M4-ek, AK szériák, M60, hogy csak a népszerűbbeket, ismertebbeket említsem. Pisztolyok között nagyon népszerűek a Glock számos típusai is és akkor nehogy elfelejtsük a különböző hanggránátokat és társaikat, amik igencsak feldobják az embert...- a szerk.

Minden alkalommal célszerű bevizsgálni a fegyverek működését, állapotukat és ami nagyon fontos ugye, a teljesítményüket. Utóbbit egy áramlásmérővel, lősebesség mérővel, vagyis  "chronoval" szokás ellenőrizni. Általánosságban a 400fps-nél nagyobb torkolati sebességgel illetve ~1.5 joule-nál nagyobb energia leadására képes fegyverekre, lőtávolsági szabályok vonatkoznak. Lásd. MASZ / 7-8-ik bekezdés...

Aztán persze vannak különleges esetek is... (link)   :)

 A minap viszont ráakadtam egy igen durva cuccra. Az 550Fps-t olvasva nem akartam elhinni... Viszont, sok beszédnek sok az alja, itt a videó, ami mindent elmond.

A mai bekezdés eddig tartott, ha tetszett a cikk a Facebook-on is ott a FreetimeZ

=========================================

Aki szeretne kicsit tovább nézelődni a témát illetően, fegyverekben szeretne kicsit tájékozódni és érdekli az alábbi képen szereplő kis játékszer, az itt olvashat pár szót róla.

icsl85.jpg

 

Aki pedig korábbi Airsoft témakörben böngészne az oldalon:

Sniper

5 dolog, miért az Airsoft

Airsoftról röviden

======================================

Akár ezek a cikkek is érdekesek lehetnek:

Virtuális házikedvencek

Egy névtelen autómárka gyűjtő

Hétköznapi pofonegyszerű megoldások az életben

 

Freetime - Anytime

Szólj hozzá